Prajitura cu cirese si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 17 Iun 2015 | 16155 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache (multumesc mult pentru reteta) si m-a cucerit definitiv . Pozele spuneau totul, ma atrageau si imi spuneau: incearca-ma, incearca-ma :)))...Pozele mele poate nu o sa va zica chiar asa, dar va spun eu ca merita incercata prajitura. Se mananca in doi timp si trei miscari. O prietena de a mea nu mananca prajituri cu branza, dar din asta a mancat vreo 3 bucati si mi-a zis ca o fac sa isi schimbe gusturile. Deci, o incercati?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 140 gr unt
    • 3 oua
    • 60 gr zahar
    • 1 lingura plina cacao
    • 140-150 gr faina
    • 2 lingurite rase praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Pentru crema:
    • 300 gr crema de branza
    • 100 gr zahar
    • 3 oua mici
    • coaja rasa de lamaie
    • 200 gr cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema de branza:

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.

Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca. Puteti folosi ciocolata amaruie, dar in acest caz renuntati la cacao. Ouale le mixam spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta si amestecul de unt cu ciocolata. Le amestecam bine. Incorporam cacaoa cernuta, praful de copt, apoi faina, treptat, pe care o cernem inainte.

Crema: Intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul. Adaugam ouale, mixam usor, iar la final punem coaja rasa de lamaie. Ungem cu unt o tava de 22/26cm, o tapetam cu hartie de copt. Turnam putin mai mult de jumatate din compozitia de aluat, o nivelam cu o paleta. Peste, punem usor crema de branza, apoi ciresele una cate una. Restul de aluat il punem cu lingura, dar usor pentru a nu intra in crema de branza. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 35-40 de minute dureaza. Pentru orice eventualitate facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Portionam prajitura si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (58)

Rocsi 1

21.06.2015, 12:25

Multumesc Bianca

Rocsi 1

21.06.2015, 12:25

Multumesc Oana

Rocsi 1

21.06.2015, 12:26

Anca, ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti