Prajitura cu crema de branza si visine

de Lavinia in Prajituri, 28 Feb 2014 | 7998 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici(4 mari)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita gelatina+4 linguri lapte rece
  • 250 ml frisca lichida

Jeleu de visine:

  • 350 g visine
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si visine:

Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga jumatate din albusurile spuma peste galbenusuri si amesteca usor.

Amesteca faina cu amidonul si praful de copt si cerne-le de 2 ori.

Adauga mixul uscat lingura cu lingura peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu miscari largi.

Adauga restul albusurilor si amesteca de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Mizeaza branza de vaci cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremoasa.

Hidrateaza gelatina in laptele rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe foc foarte mic .(atentie sa nu fiarba)

Adauga gelatina peste branza si amesteca bine.

Mixeaza frisca (nu foarte tare,trebuie doar sa prinda consistenta)

Adauga treptat frisca batuta amestecand usor cu o spatula.

In cazul in care se intareste prea tare adauga cateva linguri de lapte pana ajunge la consistenta dorita.

Pe un platou pune prima parte din blat si pune in jurul acestuia un inel detasabil.

Pune crema de branza,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.

Da prajitura la rece pana prepari jeleul.

Intr-o craticioara pune visinele cu zaharul pe foc foarte mic pana se topeste zaharul.

Cu ajutorul unui blender paseaza visine pana obtii un piure fin.

Piureul astfel obtinut strecoara-l printr-o sita fina.

Pune siropul de visine strecurat  cu 150 ml apa pe foc pana atinge punctul de fierbere.

Dizolva amidonul in restul de apa apoi adauga-l peste siropul de visine amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa apoi la racit cateva minute (amestecand din cand in cand in el) apoi pune-l peste prajitura si lasa la rece minim 4-5 ore.(eu am lasat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine