Crema delicata si acrisoara de lamaie se potriveste perfect cu ciocolata si frisca!
Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat pe rand,galbenusurile,apa ,uleiul si vanilia.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.
Am adaugat din mixul de faina si cacao peste albusuri,in cateva transe,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute(testul scobitorii)
Crema de lamaie:
Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.
Intr-un bol am amestecat faina,praful de budinca,coaja de lamaie ,zaharul si zaharul vanilat.
Am inceput sa adaug treptat lapte fierbinbte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase.
Am adaugat si zeama de lamaie apoi am pus amestecul pe foc mic pana s-a ingrosat.
Untul moale ,la temperatura camerei,l-am mixat pana a devenit spumos.
Am adaugat lingura cu lingura din crema de lamaie racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.
Am intins crema peste blat si am dat la frigider pana s-a intarit crema.
Am portionat prajitura in cuburi potrivite. (eu am facut cateva si in forma de romb) . Am topit ciocolata cu frisca apoi am glasat fiecare bucata.
Smantana pentru frisca am mixat-o bine cu zaharul. Cu ajutorul unui posh am spritat frisca peste bucatile de prajitura.
Am decorat cu felii de lamaie dar este optional.
1
Puteti insiropa blatul.
2
Am folosit o tava de 35/25 cm.