Prajitura cu crema de portocale

de alilianaa in Prajituri, 27 Dec 2014 | 5183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ,
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 si 1/2 linguri amidon,
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • coaja de la o portocala,
  • cca 150 ml suc de portocale,
  • 180 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

Crema: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana se dubleaza ca volum. Se adauga amidonul si se omogenizeaza si ulterior, laptele putin cate putin. Se mixeaza usor pana ce amestecul este omogenizat complet. Compozitia de pune pe foc, se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Atentie sa nu se lipeasca!  Spre final se adauga coaja de portocala si zeama de portocala si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece. Intre timp, untul este adus la temperatura camerei, se mixeaza usor spre a-l aera si se adauga lingura cu lingura in compozitia de mai sus. 

Crema se imparte in doua. Jumatate de cantitate se pune peste prima foaie, se aseaza a doua foaie, se adauga restul de crema si pe urma ultima foaie. Se da prajitura la loc racoros. Este nevoie de timp pentru a trage foile si prajitura sa fie frageda. Dupa cum se stie, merita facuta cu o zi inainte de a fi servita. In mometul servirii se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata