Prajitura aceasta a venit pe lista de dulciuri, avand niste albusuri in congelator, am scos gem si miez de nuca din camara, imediat am facut si o crema delicioasa de vanilie, hop avem si desert. Puteti folosi si alt gem, puteti adapta crema, in functie de gusturile voastre.
Pentru crema:
In plus:
Blatul:
Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.
Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozita si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana blatul se rumeneste frumos deasupra si este copt. Cam 20-25 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si, daca este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca.
Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce amidonul este complet dizolvat.
Turnam amestecul intr-o cratita, punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le incorporam bine.
Gemul de caise il amestecam cu nuca macinata.
Peste blatul rece punem amestecul de gem cu nuca si il intindem pe toata suprafata blatului.
Punem crema, o nivelam cu o paleta, iar deasupra presaram fulgi de ciocolata.
Dam prajitura la frigider 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!