O prajitura atat de MINUNATA, fara zahar? Da, se poate dragilor, se poate datorita lui Green Sugar! Am mai folosit acest indulcitor, dar in retete mai usoare, mai simple, dar de aceasta data am ales o prajitura complexa, o combinatie de arome, o prajitura care sa imi fure privirea ca atunci cand ma uit in geamurile cofetariilor si salivez (doar salivez cum arata, ca gustul lasa de dorit de cele mai multe ori, am simtit asta si prefer sa imi pregatesc acasa toate dulciurile)...Noua ne-a furat privirile, gustul si tot! Numai wooow, wooow am auzit prin casa si m-am bucurat enorm. Sper din suflet sa va placa si voua.
Blatul alb: Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar, apoi si cu uleiul. Adaugam praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente. Ungem cu unt o tava de 34/36 cm, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia. Nivelam blatul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe lungime.
Blatul de cacao: Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar. Adaugam uleiul, mixam, apoi iaurtul. Incorporam cacaoa, faina, praful de copt si extractul de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul ulei palete. Tapetam aceeasi tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam. Punem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 13-15 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe lungime.
Crema de vanilie: Intr-un bol amestecam galbenusurile cu Green Sugar, cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele treptat si amestecam, apoi amidonul. Batem usor cu telul pana amidonul este complet dizolvat. Transferam compozitia intr-o cratita mai groasa (eu folosesc mereu tuciul), punem pe foc, dar focul sa fie mic. Amestecam pana se ingroasa ca o budinca, apoi o luam de pe foc. O acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o mixam putin apoi adaugam untul de la temperatura camerei. Mixam bine pana crema devine spumoasa. La final punem extractul de vanilie. Mousse-ul de visine: Visinele le dam prin blender si le amestecam cu Green Sugar. Frisca lichida rece, o mixam, dar nu foarte tare. Adaugam piureul de visine, mai mixam putin cat sa fie incorporate. Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece cam 10 minute, apoi le scurgem bine si le topim pe baie de aburi. Gelatina topita o punem in fir subtire, in crema si amestecam continuu.
Crema de mascarpone cu ciocolata alba: Smantana rece o mixam pana devine spumoasa. Mascarponele il mixam, adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi, o lasam putin sa se rocoreasca, apoi o punem peste mascarpone. Frisca si zeama de lamaie, le incorporam in crema de mascarpone, cu ajutorul unei palete. Cum avem toate pregatite ne apucam de asamblat. Eu am asamblat in tava in care am copt blaturile. Punem prima foaie de blat de cacao, jumatate din crema de vanilie si o nivelam. Venim cu blat alb, mousse-ul de visine, il nivelam si iar blat de cacao. Punem restul de crema de vanilie si blatul alb. Dam prajitura la frigider 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam. Mie mi-au iesti 18 bucati! Ungem cu un strat subtire de crema de mascarpone fiecare prajitura, apoi restul de crema o punem intr-un pos si ornam dupa preferinte. Decoram cu floricele din zahar si frunzulite de menta. Sa aveti pofta! Cafeaua din poza, am pregatit-o asa: Am amestecam 200 ml cafea fierbinte preparata cu 2 cubulete de Green Sugar. Am adaugam 2 linguri Amaretto, amestecam iar deasupra punem putina frisca facuta din smantana! Sper sa va placa!