Prajitura cu crema ganache

de delia64 in Prajituri, 16 Iun 2014 | 14748 vizualizari

 

Am vazut la Gabi aceasta prajitura si am incercat si eu .
A iesit foarte buna , am facut ceva modificari la reteta .
Voi mai repeta cu siguranta .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cafea
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 grame ciocolata
  • 1 lingura miere
  • 400 ml. frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste .

Adaugam cafeaua  , sarea , uleiul , apa , faina   , praful de copt  si amestecam sa se omogenizeze.

Albusurile le batem spuma si le amestecam cu restul compozitiei .

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia , o introducem in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru 30 de minute .

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua.

Crema

200 grame cicolata se rupe bucati .

400 grame frisca se incalzeste pana la punctul de fierbere  si se toarna asa calda peste ciocolata amestecandu-se .

Adaugam mierea  si  amestecam .

Punem la frigider crema pentru 2 ore .

Mixam pana obtinen o crema consistenta .

Asezam prima foaie pe o tava peste care intindem jumate crema ,cealalta foaie si restul de crema .

Am ornat cu ciocolata rasa .

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit 50 gr. ciocolata Milka pentru decor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

delia64 1

16.06.2014, 16:53

Lau

Rocsi 1

16.06.2014, 20:28

Delicioasa!

delia64 1

16.06.2014, 21:14

Rocsi , asa este !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache