Fie ca anul 2011 sa va aduca tot ce va doriti...La multi ani!!!!!!
pt blat:
pt crema ganache de ciocolata alba:
pt crema ganache de ciocolata lapte:
pt sirop:
pt decor:
Prepararea blatului:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.
compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.
Prepararea cremei ganache de ciocolata alba:
punem frisca intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa.amestecam pana se topeste toata ciocolata apoi lasam sa se raceasca.
cand e rece batem cu mixerul la viteza mica,iar cand e gata o dam la frigider pana in momentul folosirii.
Prepararea cremei ganache de ciocolata lapte:
procedam ca la crema ganache de ciocolata alba numai ca atunci cand e rece nu o batem cu mixerul ci o dam direct la frigider.
Asamblarea:
taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam(facem ciocolata calda cum scrie pe plic si lasam sa se raceasca),deasupra punem crema de ciocolata alba,acoperim cu celalalt blat,insiropam si turnam deasupra crema de ciocolata de lapte pe care o vom intinde uniform.
dam la frigider prajitura o noapte,apoi o taiem si decoram fiecare bucata cu frisca si bombonele.