Prajitura cu doua blaturi

de Xandrinne in Prajituri, 23 Iul 2013 | 15102 vizualizari

 

Eu nu prea am stiut cum s-o denumesc... Reteta o am de la o colega; fara titlu :)

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina;
  • Blat cu nuca:
  • 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 cana nuca tocata,
  • 1 cana rahat taiat cubulete,
  • 1 cana de visine (visine conservate pentru iarna, scurse bine),
  • 3/4 cana faina;
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar (puteti sa mai "taiati" din zahar, daca doriti),
  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 450 ml lapte,
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua blaturi:

Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus.

Impartim in doua compozitia si coacem doua blaturi, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Facem testul scobitorii pentru a vedea cand sunt coapte blaturile. Eu am facut un singur blat :)

Separat batem spuma cele 7 albusuri cu un praf de sare; punem pe rand si zaharul si mixam bine, pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand, nuca tocata, rahatul si visinele si apoi faina. Amestecam usor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Nivelam si coacem tot la 180 de grade, pana incepe a se auri bezeaua; facem si o proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul e copt.

Cat avem blaturile in cuptor, ne apucam de crema. Mixam galbenusurile cu cele 7 (sau 6...) linguri de zahar.

Incorporam si praful de budinca si laptele, amestecam cu un tel in forma de para si fierbem crema la bain marie pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc in acest moment, lasam sa se racoreasca crema si o amestecam cu un pachet de unt. (Ori incorporati, lingura cu lingura, crema racita in untul frecat spuma).

Montam prajitura: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, blat galben. Glazuram ori pudram cu zahar... Eu am procedat asa: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, nuca de cocos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]