Prajitura cu doua blaturi

de Xandrinne in Prajituri, 23 Iul 2013 | 14678 vizualizari

 

Eu nu prea am stiut cum s-o denumesc... Reteta o am de la o colega; fara titlu :)

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina;
  • Blat cu nuca:
  • 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 cana nuca tocata,
  • 1 cana rahat taiat cubulete,
  • 1 cana de visine (visine conservate pentru iarna, scurse bine),
  • 3/4 cana faina;
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar (puteti sa mai "taiati" din zahar, daca doriti),
  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 450 ml lapte,
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua blaturi:

Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus.

Impartim in doua compozitia si coacem doua blaturi, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Facem testul scobitorii pentru a vedea cand sunt coapte blaturile. Eu am facut un singur blat :)

Separat batem spuma cele 7 albusuri cu un praf de sare; punem pe rand si zaharul si mixam bine, pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand, nuca tocata, rahatul si visinele si apoi faina. Amestecam usor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Nivelam si coacem tot la 180 de grade, pana incepe a se auri bezeaua; facem si o proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul e copt.

Cat avem blaturile in cuptor, ne apucam de crema. Mixam galbenusurile cu cele 7 (sau 6...) linguri de zahar.

Incorporam si praful de budinca si laptele, amestecam cu un tel in forma de para si fierbem crema la bain marie pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc in acest moment, lasam sa se racoreasca crema si o amestecam cu un pachet de unt. (Ori incorporati, lingura cu lingura, crema racita in untul frecat spuma).

Montam prajitura: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, blat galben. Glazuram ori pudram cu zahar... Eu am procedat asa: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, nuca de cocos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca