Prăjitura cu dovleac și mălai

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 10235 vizualizari

 

O rețetă de prăjitură specifică bucătăriei din sudul Franței, care conform Laurei Calder se mai numește și" milla" pentru ca are in compoziție mălai.
O prajitură galbenă, pufoasă, gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 1/2 cană  zahăr,
  • 1/2 cană făină,
  • 1/2 cană mălai măcinat foarte fin,
  • 1 cană piure de dovleac,
  • 1 lingură coajă de portocală,
  • 1 lingură rom,
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu dovleac și mălai:

Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă faina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. La sfârșit se incorporează puțin câte puțin, albușurile bătute spumă, amestecând cu delicatețe pentru a ieși o prăjitură aerată și pufoasă. Va rezulta un aluat mai moale ,ca la chec.

Se coace 40 minute, in tava tapetată cu hartie de copt.

Piureul de dovleac se obține prin călirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evaporă toată zeama. Se pasează apoi cu blenderul.  Pentru a obține pudra fină de mălai, acesta se macină cu râșnița de cafea- cel puțin eu așa am făcut. Laura a folosit o faină fină de porumb din comerț  ( comerțul lor, ca la noi nu am văzut...)

Prăjitura se servește rece, cu frișcă aromatizată cu scorțișoară. Incercați și veți vedea că este o combinație perfectă.  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati