Prajitura cu fidea

de bucatarimcudiana in Prajituri, 29 Mai 2012 | 7378 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele de cataif adaptate, sau cum i se mai spune cataif european, nu are nici o treaba cu cataiful original dar este ceva aspectuos si gustos

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.fidea subtire(Monte Banato)
  • 300 gr.zahar
  • 500 ml. apa
  • 50 gr. unt
  • 400 gr. frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fidea:

Tava de aragaz am uns-o cu unt topit, apoi am asezat fideaua in strat uniform pe toata suprafata tavii. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce fideaua s-a rumenit usor.

Intre timp am fiert siropul din apa si zahar, pana s-a legat putin, dupa ce am luat siropul de pe foc am adaugat esenta de rom.

Am scos tava din cuptor si am turnat siropul fierbinte peste fidea, am dat iar fideaua la cuptor pana ce siropul este absorbit (cca.20 minute).Am scos tava din cuptor si am dat la rece, blatul format din fidea si sirop.

In timp ce aluatul s-a racit, am batut frisca(eu am folosit frisca natutala, cea vegetala se bate mai bine). Dupa ce fideaua s-a racit am taiat-o in doua pentru a obtine doua foi. Pe una dintre foi am pus frisca si cealalta foaie am pus-o deasupra. Am pastrat putina frisca pentru decor. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Este buna,buna,buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kataif