Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Iul 2010 | 11629 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 100 g unt sau 75 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:


MOD DE PREPARARE:

Foile:oul,untul,laptele,mierea,zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul,apoi se pune pe foc mic amestecand continuu.

Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste.Amestecul se toarna peste faina,se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.Se formeaza o bila care se imparte in 4,se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min(depinde de aragaz).Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se racii.


Crema:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare.Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati,iar daca folositi frisca :se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine.

Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi,ultima trebuie  sa ramana fara crema.Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema.A doua zi se taie in doua pe latime,se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte,se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!Se proportioneaza dupa preferinta
OBS:prajitura se poate lasa nesuprapusa,dar trebuie taiate mai late bucatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.07.2010, 22:41

delicioasa tare

Bunica 1

12.07.2010, 12:53

E delicioasa ! Foile cu miere au o aroma aparte N-am mai facut de vreo 10 ani prajitura asta. Merita incercata, va asigur ce n-o sa va para rau

silvi0ara 1

12.07.2010, 13:39

E o bunatate,o fac si eu doar ca intre foi pun si un strat de gem de caise.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata