Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

de stefy_a in Prajituri, 15 Dec 2016 | 4395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitana - pe care le-am taiat in doua
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • 400 gr unt/margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • 2 pliculete capuccino
  • 3 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul

Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu.

Se adauga cacaua prin cernere, capuccino si zaharul vanilat si se amesteca incet.

Se mai lasa pe foc circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi se adauga si nuca de cocos si se amesteca bine si se ia  de pe foc si de pe aburi.

Se lasa sa se raceasca partial si se toarna peste foi asa calda - o sa mai curga putin si pe langa, dar nu va faceti griji - tinuta la frigider se intareste crema.

Se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi, pentru a se intari crema.

Eu am mai oprit vreo 6 linguri din compozitie si am decorat a doua zi prajitura cu ea, dupa ce am incalzit-o un pic, in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

miki_a 1

17.12.2016, 15:08

Waw ! Ce bune trebuie sa fie (fac si eu, dar cu crema caramel)! Data viitoare incerc reteta ta!

diaconta 1

17.12.2016, 21:32

chiar ma gandeam ca nu am facut demult prajitura cu foi de napolitana

Rocsi 1

17.12.2016, 21:42

Cateva bucatele iau si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura