Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Mai 2012 | 36439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 4 linguri untură
  • 600 -650 gr făină albă
  • o linguriţă praf de copt
  • 200 ml lapte
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr
  • puţină sare
  • Umplutură
  • 800 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 6 linguri griş
  • o linguriţă coajă rasă portocale
  • o linguriţă esenţă de rom
  • 4 - 5 linguri zahăr
  • 50 grame stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide:

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul. Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi. Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna. Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20/25 cm.

Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte. Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două. Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară. Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia . Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul. Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas. Inţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră. Călduţă....nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]