Prajitura cu foi "Lica"

de LUK in Prajituri, 8 Aug 2011 | 18000 vizualizari

 

Asa se regaseste aceasta reteta de prajitura cu foi Lica in caietul de prajituri a mamei mele.Sunt sigura ca multi dintre voi o recunoasteti..e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana, pentru prajituri (Lica)
  • 200gr unt
  • 300gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Prajitura cu foi Lica se prepara destul de usor si rapid.

Se pune untul impreuna cu laptele, cacao, nuca si zaharul la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Amestecam bine. Cu crema fierbinte se unge fiecare foaie(partea cu patratelele mai mici) astfel incat deasupra sa fie o foaie cu patratele mari. Presati bine fiecare foaie dupa ce o ungeti cu crema. Lasati 2-3 ore sa se inmoaie foile apoi serviti cu pofta.

Optional puteti face si o glazura de ciocolata pentru a decora prajitura cu foi Lica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:45

feliciacristea46 1

14.08.2013, 15:46

eu stiam ca se caramelizeaza intai zaharul, dar asa se leaga crema ? si cate straturi iti ies din aceasta cantitate ?

LUK 1

25.08.2013, 16:19

Eu asa o fac,fara s acaramelizez inainte.Foile sunt 4 adica un pachet din comert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema mentolata