Prajitura cu foi si crema caramel

de Valclaudia in Prajituri, 27 Iul 2014 | 17610 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 50 gr. zmeura proaspata
  • 180 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 420 gr. faina alba
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite suc de lamaie

Crema:

  • 1 cana zahar (pentru caramelizat)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet de unt
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 150 gr. nuca macinata

In plus:

  • fulgi de ciocolata
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 170 grade

Impartim aluatul in 4, intindem foile pe rand si le coacem pe dosul tavii unse cu ulei pana se rumenesc usor. Inainte de a da tava la cuptor nu uitam sa impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Lasam sa se raceasca foile si ne apucam de crema:

-zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu;

-adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit;

-mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) + faina;

-punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit;

-amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata consistenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel  rece. La final incorporam si nuca macinata.

Asamblarea prajiturii este simpla:

-asezam 1 foaie, apoi un strat de crema;urmeaza cea de-a doua foaie, iar un strat de crema; foaia numarul 3, din nou crema. Ultima foaie (cea de-a patra) se aseaza deasupra si se unge tot cu crema iar deasupra presaram bombonele colorate si fulgi de ciocolata.

Prajitura trebuie lasata pana a doua zi sa se inmoaie foile de la crema.

A doua zi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:11

o prajitura delicioasa!Foile sunt minunate

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:03

buna buna

Merisor 1

29.07.2014, 22:14

Ce bunatate de prajitura ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao