Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie

de anomisana in Prajituri, 10 Sep 2011 | 42847 vizualizari

 

Înainte de îngheţata de caramel, am experimentat reţeta Andreei (bitza), cu rom şi stafide, căci este printre preferate şi am făcut 2 porţii. Mi-au rămas cele 6 albuşe de ou şi m-am gândit să fac ceva cu ele. Cea mai bună soluţie mi s-a părut a fi o prăjitură cu foi. Pentru că au trecut ceva ani de cand nu am mai făcut foi iar caietul cu reţete l-am pierdut tot mutându-mă, am căutat şi găsit o reţetă pe Garbo, dar cantităţile nu sunt exacte. Este nevoie de experienţa personală pentru a nimeri consistenţa potrivită. Cu îndoială şi speranţa să nu dau greş m-am apucat de treabă şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

FOI

  • 2 ceşti zahăr (cam 150-200 gr)
  • sare
  • 3/4 ceaşcă unt topit (cam 100 gr) 
  • esenţă de vanilie
  • 3 ceşti făină
  • 3 linguriţe de praf de copt
  • 1 ceaşcă lapte (cam 150-200 ml) 
  • 6 albuşuri de ou

CREMĂ  

  • 2 plicuri praf de cremă cu gust de vanilie
  • lapte
  • zahăr vanilat
  • esenţă de migdale

  DECOR  

  • răzătură de cocos

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie:

FOI

Am amestecat sarea, zahărul, untul topit şi răcit şi vanilia. Separat am amestecat faină cu praf de copt şi le-am adăugat în ploaie în compoziţia de unt cu zahăr. Am continuat să adaug făină în alternanţă cu lapte, amestecând foarte bine. Separat am batut albuşele spumă tare şi le-am adăugat în aluat, amestecând uşor. A rezultat un aluat din care am făcut 4 foi, pe care le-am copt pe dosul tăvii pe hârtie de copt.

CREMĂ

Am preparat crema urmând instrucţiunile de pe pachet şi am adăugat zahăr vanilat şi esenţă de migdale.

MONTAREA PRAJITURII

Am alternat foile cu straturi de cremă. Pentru că nu mi-a ajuns crema şi pentru pus deasupra, am făcut separat o cremă din 100 gr unt cu zăhăr pudră şi vanilie. Am presărat prăjitura cu cocos şi am lăsat-o în frigider până a doua zi.

TIPS-URI

1

nefiind exacte cantităţile, am pus cam 150-200 gr zahăr, cam 100 gr unt,cam 150-200 ml lapte, iar făină am pus cu lingura, la ochi, până am socotit eu că ajunge

2

în reţeta din care m-am inspirat pentru foi au ieşit 3 foi, dar nefiind cantităţile exacte, mie mi-au ieşit 4 foi

3

de data asta am înlocuit untul cu margarină

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

23.09.2013, 21:21

ioana9030 1

19.03.2014, 18:31

crema la plic?????

ioana9030 1

19.03.2014, 18:35

cand avem la indemana ingrediente proaspete? un bun bucatar nu foloseste creme artificiale, no way! niste oua, faina, lapte... si ai facut o crema delicioasa! simplu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman