Prajitura cu foi si gem de prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 5020 vizualizari

 

m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-si-gem-de-prune-79181.html
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 250 g unt
  • 250 g smantana
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamalie
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Umputura
  • 2 kg prune
  • 400 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 200 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 50 ml lapte
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de prune:

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata

Aluat-frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de sare,adaugam ouale pe rand,smantana,coaja de lamaie si treptat faina amesteca cu drojdia uscata,

Amestecam pana ce obtinem un aluat nelipicios dar nu foarte ferm,il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,

Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem fiecare foaie,o coacem pe dosul tavii,repetam cu taote foile la fel,

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,adaugm gemul de prune,a 2 foaie,repetam pana ce terminam,asezam o greutate deasupra si dam la frigider peste noapte.

Pentru glazura-adaugam intr-un vas ciocolata rupta bucatele,untul,laptele si punem pe foc se topeste ciocolata,turnam glazura peste prajitura,presaram nuca macinata si lasam sa se intareasca dupa care o portionam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri din aluat de cozonac, umplute cu nuca si mac