Prajitura cu foi si mere

de Adele in Prajituri, 30 Sep 2014 | 5565 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de le mama mea ,care ,cand eram mica imi pregatea aceasta minunata prajitura .. e destul de simpla dar trebuie sa ai rabdare la pregatirea foilor. :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru foi:
  • 10 linguri apa.
  • 10 linguri ulei.
  • 10 linguri zahar.
  • 1 varf de lingurita scortisoara.
  • 2 linguri bulion/ketchup.
  • 1 varf lingurita bicarbonat.
  • faina cat cuprinde(aproximativ 500 de gr)
  • Umplutura:
  • 1 kg si jumatate de mere.
  • 3 linguri zahar.
  • 2 linguri ulei.
  • 1 lingura scortisoara.
  • 3 cuisoare.(daca aveti praf un sfert de lingurita)
  • Decor:
  • Glazura de ciocolata/cacao.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le punem la calit cu zahar, ulei si praful de scortisoara, cuisoare.

Intr-un vas punem cele 10 linguri de apa, ulei si zahar si amestecam cu un tel, adaugam si scortisoara si bulionul si continuam sa amestecam, dupa care treptat punem faina si bicarbonatul. Framantam un aluat potrivit pe care il lasam la rece cateva minute.

Pregatim o tava (eu am folosit o tava de cuptor) pe care o ungem, luam aluatul si il impartim in 3, din fiecare parte intindem cate o foaie pe care o coacem pentru 15 minute la 180 °, in cuptor .

Cand foile sunt gata si merele s-au mai racit, luam un platou si punem prima foaie dupa care un strat de mere, o alta foaie si restul de mere, incheiem cu ultima foaie. Se lasa pentru cel putin 4-5 ore la rece (nu in frigider).

Deasupra se pune glazura de cacao sau ciocolata topita.

Pentru glazura :

5 linguri zahar, 5 linguri cacao, 5 linguri apa, 50 gr unt/margarina.

Se pune apa cu zaharul si cacaoa intr-o oala si se amesteca bine cu un tel sau lingura de lemn, se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga untul si se continua sa se amestece pana se topeste. Se da la o parte si se lasa la racit dupa care se toarna peste prajitura.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut 2 foi pe care le-am taiat in 2,astfel incat am obtinut 4 straturi.Reteta originala e cu 3 foi (puteti folosi o tava cu diametru de 20)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere