Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 8272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 10 lg zahar pentru caramelizat
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • coaja de portocala rasa
  • o cana lapte
  • o cana ulei
  • 100 gr unt
  • Crema:
  • un plic de budinca
  • 400 ml lapte
  • 2 lg miere de albine
  • un borcan(400 gr) de gem de mure
  • 250 gr unt.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure:

Din toate ingredientele pentru foi se face o coca.Se imparte in 3 si se coc pe fundul tavi la cuptor.Zaharul se caramelizeaza si se unge fiecare foaie (dupa coacere).
Preparam crema cu doar 400 ml lapte.Cand sa racit adaugam si gemul de mure si untul.

Umplem foile cu crema, apoi glazuram cu ciocolata topita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si ciocolata