Prajitura cu frisca

de nadea68 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 28557 vizualizari

 

Si cum azi am doi sarbatoriti in familie:unul e tatal meu si altul e baiatul meu va servesc cu prajiturele

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 1/2 pahar ulei
  • 15g praf de copt
  • praf de sare

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amaruie

Ornat

  • 200 ml frisca
  • 100g zahar pudra
  • 50 g ciocolata( topita)
  • 20g unt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca:

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu.

Cand se raceste o punem la rece in frigider.

Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem o crema.

Adaugam uleiul.

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.

Adaugam faina la galbenusuri.Adaugam si esenta de rom.

albusurile le batem spuma cu un praf de sare.adaugam la galbenusuri amestecand cu o paleta da jos in sus.

Luam o tava 24/22 in care punem hartie pentru cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam la cuptor 30-40 minute la 200°sau pana cand facand testul scobitorii blatul e copt.

Dupa ce scoatem blatul ,il lasam la racit.Facem crema,scoatem  frisca cu ciocolata din frigider si o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.

Insiropam blatul cu 200ml apa fiarta si esenta de rom.

Deasupra punem crema si peste crema frisca pe care o obtinem di frisca lichida si zahar pudra batuta cu mixerul.

Eu am portionat-o si am incheiat ornatul cu ciocolata pe care am topit-o cu unt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem de afine