Prajitura cu frisca si piscoturi

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Ian 2015 | 9761 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu 500g de piscoturi, ca sa ne-ajunga (nu mi-a ajuns, mai vreau!), dar se poate face si cu 400g, mai ingusta.

 

INGREDIENTE

  • 500g piscoturi (sau 400g - o punga cu 4 randuri).
  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • o cana de zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • o cutie de branza topita cu smantana (8 triunghiuri).
  • Pentru ornat: cacao, ness sau ciocolata rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piscoturi:

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand se apropie sa dea in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se sa se raceasca.

Se bate frisca.

In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un cub de branza. Apoi se incorporeaza frisca.

Piscoturile se inmoaie in cafeaua strecurata si se aseaza pe tava/platou. Se pune crema, se mai adauga un rand de piscoturi, apoi se pune iar crema.

Se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

03.01.2015, 05:49

Bun

dantes 1

03.01.2015, 11:00

Delicioasa!

Rocsi 1

03.01.2015, 21:03

Mmm...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]