Prajitura cu fructe si bezea

de alldaycooking in Prajituri, 1 Aug 2012 | 6142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan
  • 90 gr unt
  • 4 linguri fructoza
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr iaurt
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • Fructe
  • 1 mana de cirese
  • 1 piersica
  • 3 caise
  • 5-6 capsuni
  • scortisoara
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri fructoza
  • 1/2 lingurita cream tartar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si bezea:

Untul l-am topit in microunde timp de 30 de secunde, apoi l-am amestecat cu fructoza.

Am adaugat galbenusurile si am omogenizat compozitia.

Am pus iaurtul si faina impreuna cu praful de copt si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie consistenta.

Am copt la 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.

Fructele le-am taiat maruntel.

Dupa 25-30 de minute de la introducerea in cuptor, pandispanul se rumenise deja.

Am presarat fructele si putina scortisoara peste pandispan si le-am introdus din nou in cuptor.

Am lasat in cuptor timp de 10 minute, apoi am adaugat peste fructe spuma obtinuta din 4 albusuri, 4 linguri de fructoza si 1/2 lingurita cream tartar.

Am introdus prajitura din nou in cuptor si am redus temperatura la 150 grade Celsius. Am lasat sa capete o culoare aurie bezeaua, apoi am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură