Prajitura cu gem si crema de nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 13912 vizualizari

 

Din categoria 'Nu credem pana nu gustam'' si am gem de piersici.....am facut o prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 320 g zahar
  • 320 g faina
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 1 plic de amoniac
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns blatul
  • 1 borcan de 400 g gem de piersici rosii de gradina
  • Crema de nuca
  • 300 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • Crema cu frisca
  • 300 g resturi de la briose ( sau biscuiti cu cacao)
  • 250 g gem de piersici galbene de gradina
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura
  • Ciocolata duo de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat :

Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in compozitie,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Compozitia se imparte in doua parti egale ( eu le-am cantarit) si se coc doua foi.Am pus jumatate din compozitie intr-o tava 23/35,tapetata cu hartie de copt.bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Asa se procedeaza si cu cealalta foaie.

Crema de nuca :

Macinam 300 de g de nuca,o punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam zaharul,zaharul vanilat si laptele si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.

Crema cu frisca :

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Apoi punem resturile de briosa in robot,adaugam gemul si mixam,obtinem o compozitie destul de tare.Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca.

Glazura :

Se pune pe foc un ibric cu apa si se pune pachetul de ciocolata inauntru,se alsa sa fiearba pana se topeste ciocolata

Asamblare :

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,apoi o ungem cu gemul de piersici rosii,peste care punem crema de nuca,apoi foaia a doua.Peste a doua foaie intindem crema cu frisca.Dam tava la frigidem pentru cateva ore,apoi portionam prajitura si glazuram fiecare bucata in parte..

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem aveti sau va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo