Delicioasa! Restul va las sa imi spuneti voi dupa ce o gustati :)
Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.
Rupem aluatul in 6 bucati. Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e de bine). Eu am copt foile la 180 de grade in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se tin nu mai mult de 7 sau 8 minute la inceput iar dupa ce se incinge cuptorul e posibil sa dureze undeva intre 5 si 6 minute. ( eu din neatentie am scapat o foaie pe jos astfel incat prajitura mea are numai 5 :D )
Lasam foile la racit.
Crema se prepara amestecand laptele cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pe foc.
Ouale se mixeaza cu zeama de lamaie si faina, apoi se toarna o cana din laptele fierbinte in vas si se amesteca bine, ca faina sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia de ou si faina in oala de pe foc cu lapte si se fierbe totul inca 5 sau 6 minute, amestecand usor sa se ingroase. Oprim focul si punem untul bucati si amestecam sa se topeasca. O lasam la racit.
Punem crema intre foi( eu am folosit tava de cuptor), ultima foaie nu se unge deasupra, acoperim cu o folie punem deasupra o greutate si o dam la rece toata noaptea. Prajitura se taie a doua zi, indepartand marginile, apoi se portioneaza in bucati. Se va tine la rece.
O decoram dupa preferinte si inspiratie, eu am pudrat-o si am servit-o cu zmeura proaspata.