Cred ca este cea mai simpla si pufoasa prajitura mancata vreodata . Reteta am gasit-o pe un blog si denumirea ei fiind '' Torta al latte caldo'' ... Diferenta la aceasta prajitura este ca se pune laptele cald...\nu caldut...ci chiar fierbinte. Se face rapid,usor si cu ingrediente la indemana oricui...mare pacat sa nu o incercati !!! Mai ales ca acum incepe scoala si e minunata pentru pachetel :)
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.
Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade.
Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima,pentru 7-8 minute,pana ce devin de culoare deschisa si pufoase iar zaharul s-a topit.
Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele cu ajutorul unei spatule.
Separat punem laptele impreuna cu untul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).
Adaugam putin cate putin laptele in compozitia de oua cu faina si amestecam bine cu spatula.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia .
Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 20 -25 minute( faceti testul cu scobitoarea ) .
Cand prajitura este gata ,o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca si pudram ( dupa plac) cu zahar pudra.
1
Pentru un plus de gust,taiati prajitura in jumatate pe orizontala si ungeti un strat de nutella sau gem.