Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 20 Oct 2012 | 6171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri mac
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta cu 2-3 lingurite zahar pudra
  • Crema:
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • Glazura:
  • folosim 4-5 linguri din crema, va explic mai jos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si ganache de ciocolata:

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine.

Blat: batem albusurile spuma tare cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, apa fierbinte si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul. Amestecam cu grija cu o spatula pentru a nu se lasa spuma.

Turnam intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Taiem blatul in doua apoi insiropam prima foaie.

Crema o scoatem din frigider, punem deoparte intr-un bol rezistent la caldura 4-5 linguri, iar crema ramasa o  mixam cu mixerul la viteza mare pana devine super pufoasa.

Ungem foaia insiropata cu crema de mai sus apoi asezam urmatoarea foaie pe care o insiropam usor.

Punem bolul cu cele 5 linguri de crema la cuptorul cu microunde timp de 20 sec. Scoatem si amestecam bine si astfel am obtinut glazura de ciocolata pe care o turnam peste prajitura sau pe feliile gata taiate cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cabana