Prajitura cu mere (2)

de ralu_ca in Prajituri, 1 Noi 2014 | 12467 vizualizari

 

daca tot e anotimpul merelor...e ok o prajitura :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri zahar pt umplutura
  • 50 g unt
  • 200 g untura
  • 1 praf sare
  • 800 g faina
  • 1 kg mere
  • 1 pachet scortisoara
  • 1 plic praf copt
  • 1 pahar nuci
  • esenta migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (2):

Pentru inceput am taiat merele, lasand cotoarele deoparte si le-am razuit cu ajutorul robotului. Apoi le-am calit, dupa ce le-am scurs de zeama, cu 50 g unt, 2 linguri zahar, scortisoara si nuca rupta bucati cu degetele. Am amestecat continuu aprox 10 min. Se lasa la racit.

Intr-un vas am pus faina si untura ( lichida ) incepand sa framant pana se obtin firimituri. Se adauga zaharul pudra, sare, praful de copt stins in otet, si ouale. Se formeaza un aluat care nu este nici lipicios, nici elastic, pe care l-am infasurat in folie aluminiu si l-am lasat la frigider 1 ora. Dupa aceea acesta se imparte in 3, prima foaie se aseaza in tava unsa cu putin ulei si tapatata cu faina, compozitia, foaie, compozitia si foaie deasupra. Am introdus la cuptor si am lasat pana s-a rumenit.

Cand este gata lasa sa se raceasca, apoi se taie si se pudreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]