Prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 29 Sep 2013 | 3933 vizualizari

 

Va garantez ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 500g. faina
  • 14 linguri ulei
  • 20linguri apa calda
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de drojdie
  • 1 plic zahat vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Umplutura
  • 2mere feliate pentru caramelizat
  • 10 g.unt
  • 2 linguri zahar
  • 6 mere mari
  • 2 -3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Blatul:

Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate.

Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem.

Pregatim o tava rotunda mai mare. Ungem tava cu unt si presaram cele 2 linguri de zahar. Asezam feliile de mar si dam la cuptor peincalzit la 170 grade pentru 10 minute

Aluatul se imparte in doua si se intinde cu sucitorul cate o foaie cat tava. Cele 6 mere mari le radem.

Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si punem prima foaie din blat.

Adaugam merele rase peste care presaram zaharul si praful de scortisoara.

Punem si al doilea blat si dam la cuptor.

Cand este frumos rumenita,cam dupa 40-45 minute,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit,o desprindem usor cu un cutit blatul de marginea tavi.

Punem deasupra un platou si printr-o miscare rapida intoarcem tava.

Se serveste rece,eventual cu frisca deasupra.

 

TIPS-URI

1

tava poate avea si forma dreptunghiulara (30-40 cm.)

2

nu puneti toata faina de la inceput ,s-ar putea sa fie nevoie de 450g. faina,depinde de tipul de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]