O prajitura delicioasa si aromata,rapid de pregatit...si un excelent desert intr-o zi de post.
-Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.. Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine...impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri.. La fel procedam si cu merele...le imartim in 2 parti..
Margarina o taiem in 3 parti egale..si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.. Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica...cu putina margarina si pesmet.. Pe toata suprafata vasului,asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.. Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar..apoi 1/2 din compozitia de mere...
Peste mere,adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar..,inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata...,continuam sa asezam si cealalta jumatate,.. cantitate de mere.. Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete... Tocam nuca.. mai mare..presarand-o deasupra merelor.. Eu am pus si putina miere deasupra....apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat
Se lasa sa se raceasca,(daca rezistati...ca miroase..pfoaii..nu am cuvinte..:))..)...dupa care se portioneaza...