Prajitura cu mere si bezea dalmatiana

de adriana_bobu in Prajituri, 7 Noi 2010 | 14401 vizualizari

 

Am incercat un desert usor si rapid....

 

INGREDIENTE

foaia:

  • 5 linguri ulei
  • 0 lingurita otet
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 linguri zahar dizolvate in 5 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri gris
  • cateva nuci macinate
  • 2 patratele ciocolata neagra topita

Bezeaua:

  • 3 albuse batute spuma+ 2 linguri zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea dalmatiana:

Se topeste (pe foc) margarina apoi se da deoparte si se adauga uleiul, otetul si zaharul dizolvat in lapte. In final se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde in tava de la aragaz.

Merele se amesteca cu zaharul si scortisoara si se scad intr-un ceaun la foc mic.

Peste foaia de aluat presaram cele 2 linguri gris  si apoi intindem merele si apoi presaram nuca macinata.

Se da tava la cuptor pentru 20 min dupa care se scoate si se intinde peste mere bezeaua. Se mai lasa circa 15 min si e gata . Se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se stropeste cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea dalmatiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]