Prajitura cu mere si glazura de cacao

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 10423 vizualizari

 

Este buna de facut pt zilele cand tinem post,ff usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 mere cretesti
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana de margarina topita
  • 1 plic praf de copt
  • 5-6 nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 6 lg apa
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cu varf cacao
  • 100 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de cacao:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam intr-o tava unsa si dam pt 25 min la cuptor.

Cand e gata o scoatem si o lasam la racorit. Cat timp se racoreste facem glazura.

Intr-un ibric, craticioara mai mica adaugam apa, zaharul si cacaoa si cand icepe sa fiarba adaugam si margarina. Amestecam sa se dizolve bine si o turnam asa fierbinte peste compozitie.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Eu nu am avut margarina pt copt ci din aceea la cutie si nu s-a prea topit bine,dar nu a afectat deloc, ba chiar a iesit pufoasa prajitura.

2

Inainte de a turna glazura am portionat-o ca sa intre bine peste tot glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti