Este prajitura preferata a lui Andyca si Denis si pentru ca Babi merge maine la ei, azi le-am pregatit-o, folosind de asta data zaharul brun pentru mere si la aluat am folosit in loc de smantana Ceva Fin de la Delaco. Tava folosita 45/35 cm. Rezultatul bun, fiindca am folosit mere din belsug.
Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta la frigider pentru 30 minute.
De cu seara am spalat merele, le-am ras, am adaugat zaharul brun si scortisoara si am lasat sa dea citeva clocote, apoi am adaugat grisul in ploaie, lasand sa mai dea citeva clocote. Am dat de o parte si le-am lasat pana a doua zi la rece.
Intr-o tava (a mea 45/35 cm) punem hartie de copt, impartim aluatul in doua parti. Dintr-o parte intindem o foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam pe alocuri cu o furculita, apoi asezam merele. Din cealalata parte de aluat facem grilaje si le punem in diagonala obtinand astfel romburi.
Introducem tava la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste frumos, apoi scoatem tava si o lasam la rece.
Intre timp punem cubul de ciocolata intr-o craticioara cu o lingura de smantana, amestecind continuu sa nu se lipeasca de fundul craticioarei. Dupa ce s-a topit, cu glazura obtinuta stropim prajitura, formand suvite dupa imaginatia fiecaruia. O lasam sa se raceasca bine fiindca merele sunt multe, umplutura fiind mai groasa sa nu curga.
Pofta buna si sunt sigura ca o sa aveti fiindca este un deliciu.
1
Am folosit mai mult zahar brun de asta data pentru copii
2
Grisul il punem in mere pentru a absorbi sucul lasat si astfel umplutura sa aiba consistenta, sa nu curga, fiindca am folosit mere mai multe
3
In mere puteti pune daca va lasa mana si nuca
4
O sa revin cu imaginea prajiturii taiate mai tirziu dupa ce se va raci