Astazi am simtit toamna, desi nu suntem inca in septembrie...mai avem putin.... si deja se vrea regina incoronata, insa eu cred ca mai are putin de asteptat :)... totusi ploaia si bogatia de fructe din piata m-a inspirat pentru o prajitura de sezon delicioasa......merita probata...:)
pentru decor:
Tava dreptunghiulara cu inel de 24/35 cm
Pentru aluatul de tarta cu migdale va recomand aceasta reteta :
http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-migdale-si-crema-de-nectarine-50319.html
si avem nevoie de doar jumatate din cantitate...
Exceptand pregatirea blatului este mai mult decat rapida, simpla si delicioasa :)
Se intinde foaia de tarta pe o tava dreptunghiulara( eu am avut forma cu inel), se aseaza perele intercalate cu mere feliate.
Presaram zaharul brun , apoi vanilia si deasupra scortisoara.
Coacem pentru 25 sau 30 de minute la 200 de grade.
Feliem prajitura si o decoram. O putem taia calda, dar nu fierbinte.
E o minunatie...