Prajitura cu mure si blat "duo"

de Lorra in Prajituri, 25 Sep 2013 | 11719 vizualizari

 

La inceput vroiam sa fac doua prajituri cu blaturi separate...pana la final am decis sa fi Una si Buna !
Ce bine prind fructele congelate la casa omului :) sfidezi orice anotimp :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 400 gr. mure
  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr. gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si blat "duo":

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.

Separat se amesteca faina cu praful de copt.

Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".

Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.

Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.

 

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.

Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.

Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu.

Totul se incorporeaza in frisca batuta spuma.

 

 

TIPS-URI

1

De preferat este sa trecem murele prin strecuratoare dupa ce le pasam. Asa nu vor ramane acei samburei in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si blat "duo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Lorra 1

27.09.2013, 00:05

Teo

simsim82 1

17.02.2014, 16:03

Arata foooarte bine! Trebuie incercata!!!

Lorra 1

17.02.2014, 18:44

Multumesc Simsim ma bucur ca-ti place !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]