Prajitura cu ness si ciocolata

de robert_b in Prajituri, 24 Aug 2015 | 7474 vizualizari

 

Prajitura asta e o combinatie intre o amandina si un blat de negresa. Seamana mult cu o amandina, dar nu e! E super buna si se face foarte usor. Mie mi-a placut mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 420 g faina alba cernuta
  • 300 g zahar alb tos
  • 120 m ulei
  • 500 m apa
  • 40 g cacao neagra neindulcita
  • 1 linugura otet
  • 2 lingurite rase biscarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 300 m apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite cu ness
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina "Unirea"
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao neagra neindulcita
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 m apa
  • 100 g zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si ciocolata:

Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam amestecul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Coacem la 180 de grade, timp de 35-40 de minute (blatul meu a fost gata in 38 de minute). Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema: Punem margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei, intr-un bol si mixam pana devine cremoasa. Peste ea adaugam zaharul, galbenusurile si in final cacaoa. Mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam si esenta de rom. Dam crema la rece, pana cand vom avea nevoie de ea.

Siropul: Intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba timp de 5 minute. Dupa 5 minute punem ness-ul si mai lasam pe foc pret de 2 minute. Oprim focul si adaugam esenta.

Glazura: Tot intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba 5 minute. Dupa 5 minute, oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblare: Blatul racit, se taie in 2 bucati relativ egale. Insiropam bine fiecare bucata de blat. Peste prima bucata punem un strat de crema si cu ajutorul unei spatuli il nivelam. Asezam si a doua bucata de blat,foarte usor( sa nu se rupa), peste prima bucata. Dam la rece blatul timp de 2-3 ore sau pana cand crema se intareste. Scoatem blatul din frigider, il portionam, iar apoi glazuram fiecare bucata, cu glazura racita.Ornam bucatile cu putina crema sau cu frisca batuta, voi alegeti! :)

TIPS-URI

1

Daca vreti, puteti pune in varful prajiturilor si cate o bucatica de ciocolata ! :D

2

Tava mea a avut dimensiunea de 27,5 pe 22 cm

3

In loc de apa,la blat puteti pune cafea sau lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura betivanca