Prajitura cu nuca

de Sim0na in Prajituri, 10 Mai 2015 | 7239 vizualizari

 

sursa: http://strumfa-bucatareste.blogspot.ro/2012/01/japoneza-cu-nuca.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g nuca macinata
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • ½ lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 esenta rom
  • Ptr pudrat:
  • migdale copate si macinate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Am separat ouale, galbenusurile le-am pus intr-un castron, albusurile intr-un bol adanc. Albusurile le-am batut spuma la inceput doar cu sarea, apoi am adaugat 150 g zahar. Am mixat pana a rezultat o compozitie bine legata, lucioasa, ca de bezea. Acum este momentul sa scoate mixerul din actiune,  am adaugat nuca macinata si am amestecat cu o spatul ade jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Am adaugat zaharul vanilat si faina si am continuat sa amestec usor, tot cu spatula.

Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, iar tava am dat-o la cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor, important este ca compozitia sa se coaca putin, sa prinda crusta deasupra. Cat blatul se coace, am pregatit galbenusurile, pe care le-am amestecat cu 100 g zahar, frecandu-le bine-bine pana se „albesc” si capata o consistenta spumoasa.

Cand blatul a fost gata, am pus galbenusurile deasupra si am mai lasat la cuptor pentru 15 minute. La fel, difera de cuptor, trebuie ca amestecul de galbenusuri sa se coaca, sa nu fie umed. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Este foarte important sa fie rece, atunci cand punem glazura deasupra, altfel galbenusurile se vor inmuia. Pentru a face glazura am procedat astfel: intr-o craticioara sau ibric mai mare, am pus zaharul pudra, uleiul, cacaoa si apa si am lasat pe foc 3 minute de la primul clocot, amestecand mereu. Am oprit focul, am pus esenta de rom. Am lasat glazura sa se racoreasca, apoi am turnat-o peste blatul complet racit.

Deasupra glazurii am pudrat cu migdale copate si macinate. Am dat prajitura la rece pentru cateva ore. O bunatate de prajitura!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)