Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

de T I M E A in Prajituri, 15 Apr 2012 | 7167 vizualizari

 

Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt blat: 

  • 6 oua 
  • 150 ml ulei 
  • 150 gr faina 
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca 
  • 1 praf de copt 
  • 4 linguri apa fierbinte

Ingrediente pt crema: 

  • 200 ml frisca lichida neindulcita 
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao 
  • 180 gr zahar 
  • 70 gr unt 
  • 2 sticlute esenta de rom

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si rom:

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute. 

Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.

Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.

Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

T I M E A 1

16.04.2012, 11:28

oana, iri - multumesc

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:06

buna,buna

T I M E A 1

17.04.2012, 16:52

multumesc diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ziua si Noaptea