Prajitura cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 23 Dec 2010 | 7909 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:   

  • 7 albusuri
  • 7 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 100g nuca de cocos

  Pt.crema:  

  • 7 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 250ml lapte
  • un pachet unt

  Pt.glazura:  

  • 100g zahar pudra
  • 2-3 lg cacao
  • unt cat o nuca
  • 3-4 lg apa clocotita

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma bine si se adauga pe rand zaharul mixand dupa fiecare lg. Dupa ce s-a topit zaharul se pun cele 3 lg faina si apoi nuca de cocos mestecandu-se usor pana la omogenizare. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptor la foc potrivit pt aprox. 15-20 minute pana se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Intre timp se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, z.vanilat, 4 lg rase de faina si 150 ml lapte. Aceasta compozitie se toarna in restul de 100 ml lapte clocotit (ca o budinca) si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se freaca pachetul de unt care tb.sa fie la temp.camerei si se amesteca pe urma cu crema racita. Aceasta se rastoarna peste blat si se uniformizeaza pe toata suprafata si se da la rece.

Glazura obtinuta din ingredientele de sus se toarna peste crema si se da la rece din nou. Dupa ce s-a intarit se poate portiona si servi. Eu am presarat peste glazura nuca de cocos.

Baiatul meu nu a avut rabdare si a trebuit sa-i tai desi inca nu era bine intarita crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

24.12.2010, 11:28

Va multumesc tuturor pt. aprecieri si va urez un Craciun Fericit!

nadina73 1

02.01.2011, 00:07

bun venit un an nou fericit din tot sufletu

mihaelar63 1

15.01.2011, 13:02

Sunt fan-cocos , am salvat reteta
BIne ai venit pe Bucataras !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură