Prajitura cu nuca de cocos si ananas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 13 Mai 2015 | 6772 vizualizari

 

O delicioasa prajitura cu blat de albusuri si fulgi de cocos. Seamana mult cu Prajitura Raffaello,doar ca, in locul cremei de vanilie e o crema fina, aerata si foarte aromata, cu ananas.
Am vazut prajitura asta in multe combinatii atat cu creme din galbenusurile ramase de la blat,cat si cu frisca in diferite combinatii. Mie mi-a placut mult asocierea nuca de cocos-ananas si, cand am vazut reteta pe blogul Sidoniei, am zis ca musai s-o fac. Asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8albusuri,
  • 150gr zahar,
  • 150gr nuca de cocos,
  • 2ling faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 praf sare.
  • Crema:
  • 1 borcan de 400gr gem de ananas,
  • 300ml smantana pentru frisca.
  • Glazura (Royal Icing) :
  • 1albus,
  • 100gr zahar pudra,zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ananas:

Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet, de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Blatul este copt cand trece proba scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema: Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa se intareasca. In acest moment se adauga gemul de ananas. Se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.

Blatul se insiropeaza cu 100ml lapte rece,iar deasupra se pune crema de ananas.

Glazura: Albusul se mixeaza cu zaharul praf si zeama de lamaie.Compozitia obtinuta se intinde deasupra cremei.

Intr-o tigaie se prajesc 2-3 linguri de nuca de cocos. Nu se lasa mult, doar sa-si schimbe culoarea. Dupa ce s-au racit, se presara deasupra prajiturii.

Se da la rece pana a doua zi cand glazura va fi intarita.

TIPS-URI

1

Daca smantana pentru frisca nu e indulcita,adaugati zahar cand o bteti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere