Am facut inca o prajitura simpla la Multicooker cu nuci, ciocolata si rom. De fapt e un fel de chec doar ca in forma rotunda. O bunatate, asa au zis si colegii mei de lucru :) care au servit cate o felie, bineinteles alaturi de cafeaua de dimineata.
Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.
Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula.
Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.
Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt.
Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake" , alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute.
Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul inca 10 minute fara sa oprim aparatul.
Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.
Glazura:
- topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi
Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.
Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.
1
Nuca se poate praji putin
2
Daca folositi ciocolata neagra pt glazura puteti pune un pic mai mult zahar in compozitia blatului