Prajitura cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 7009 vizualizari

 

Ce sa mai introduc, e nuca, e ciocolata, am pus si vin langa.....sau poata sa vin`a oricine e amator de dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi de blat
  • Foaia 1
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Foaia 2
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 3 linguri cacao
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 2 linguri pline cu smantana 40% grasime
  • bombonele colorate si de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Foile de blat: Am folosit o tava cu dimensiuni de 28/38 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf d esare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca, faina, cacaoa si praful de copt si am omogenizat, avand grija sa amestec cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta am intins-o in tava pregatita, am nivelat bine si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor, lasam foaia de  blat sa se raceasca si procedam la fel si cu a doua foaie de blat.Cat timp se racesc cele doua foi ne apucam de crema.

Crema: Intr-o cratita punem galbenusurile cu zaharul, asezam cratita intr-o alta cratita in care fierbe apa, adica s afie pe baie de aburi. Amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam ciocolata taiaat marunt, omogenizam si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam si cacaoa. Amestecam bine pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul la temperatura acmerei in frecam bine pana devine o spuma, apoi luam cu o lingura din crema care s-a racit si omogenizam usor, procedam as apana terminam crema de ciocolata s ao incorporam in unt.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat pe o tava, intindem crema uniform, punem foaia a doua si presam usor sa se prinda crema de ambele foi.apoi ne apucam s afacem glazura. Ciocolata impreuna cu smantana pe foc, amestecam pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Intindem glazura peste prajitura cat este calda, apoi presaram bombonelele. Lasam la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

miki_a 1

07.11.2015, 00:41

Spun si eu prezent! Frumoasa poza!

Rocsi 1

07.11.2015, 21:59

Mmm, buna de te lingi pe degete

simona72 1

08.11.2015, 09:41

Eteeee la ea!) pe langa prajitura asta buna ne-a adus si vin Clementinos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu menta, ciocolata si caramel