Prajitura cu nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 26 Aug 2012 | 19423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru nucile caramelizate:
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g zahar
  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate:

Nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat, amestecam intr-un castron faina cu praful de copt, nuca macinata si ciocolata rasa. Incorpram amestecul in spuma de bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele rece, cate putin, amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda de fundul vasului si nu se da in clocot.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana la omogenizare. Lasam la racit. Intre timp mai amestecam de cateva ori, sa nu prinda crusta si aromam cu vanilie, dupa gust.

Blatul racit, de pe care am desprins usor hartia de copt, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi. Acoperim prajitura cu nucile caramelizate si dam la frigider pana se intareste crema si foile se inmoaie.

Se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo