Aveam multe pere-n camara si se cam pregateau sa ... plece , asa c-a trebuit sa fac ceva , ca altfel nu mi se mai aduceau acasa (mereu eu sunt ,,di vina" ca nu le mananc , dar sotul meu drag nu stie ca nu se pot ingurgita sacose intregi cu fructe , el nestiind sa cumpere , DOAR CATEVA ... n-ai sa vezi) . Am vrut sa pun de-o turnata cu pere , dar n-am gasit nik , asa ca tot BUCATARASUL , in speta MIUTA m-a salvat (aducandu-mi si eu aportul)... multumescu-va , dragilor .
Se incepe totul cu spalarea, curatarea, felierea si calirea perelor (impreuna cu fructoza si untul), ptr a avea timp sa se raceasca.
Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul firisor, urmand laptele si faina amstecata cu praful de copt, mixand pana la omogenizarea perfecta. Jumatate din aluatul obtinut se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace timp de 15 minute. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si peste blat se aseaza perele calite/racite si se acopera cu restul de aluat. Se reda cuptorului ptr inca 30 de minute, la 180 grade. Se serveste pudrata cu zahar, portionarea fiind la ,,altitudinea" voastra ... hahaha