Prajitura cu pere si glazura fondant

de stefy_a in Prajituri, 24 Oct 2016 | 2550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 20x30 cm:
  • - 4 oua
  • - 160 g zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 pere
  • Pentru fondant:
  • - 300 g zahar
  • - 150 ml apa
  • - 2 linguri miere
  • - 2 lingurite cacao
  • - 3 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si glazura fondant:

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat

- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma

- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt

- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie

- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade

- cand e gata, se lasa sa se raceasca

- cand s-a racit, se pregateste fondantul

Fondant:

- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider

- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic

- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun

- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider

- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca

- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop

- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta

- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant

- se da la frigider o ora si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura fondant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

-Licurici- 1

24.10.2016, 09:35

Ce faina e!

Gherca Daniela 1

24.10.2016, 16:57

Rocsi 1

24.10.2016, 20:31

Am venit sa servesc prajitura!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cu ce ai..."