Prajitura cu rahat si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 8 Oct 2012 | 9310 vizualizari

 

O prajitura inventata ad-hoc;)

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • zahar tos 24 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
  • lapte degresat 24 de linguri,
  • faina alba de grau 500 g.,
  • paraf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • sare iodata 1 praf,
  • zeama si coaja de lamaie,
  • rahat colorat 250 g.,
  • ornamente de cicolata 50 g,
  • cacao 50 g.,
  • zahar pudra 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si ciocolata:

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, peste  crema obtinuta mai sus,  adaugandu-se zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga praful de cacao, amestecand usor, cat sa se creeze efectul de marmorat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se presara bucatile maruntite de rahat si ornamentele de ciocolata, amestecand usor, ptr a se incorpora. Prajitura se coace la foc temperat, cca 50 de minute. Dupa ce trece tesul scobitorii, prajitura, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. La servire se presara zahar pudra din belsug. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gherman Schmith