Incet, incet, deee, mai mult hlizeala am ajuns si la reteta 250! este inspirata dupa o reteta a Ancutei. A iesit foarte buna!
Se separa ouale.
galbenusurile se bat bine cu zaharul.
Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine.
Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema.
Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun peste amestecul cu urda.
Se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.
Se adauga ciocolata taiata bucatele si merisoarele si se amesteca usor cu spatula.
Eu am oprit cateva merisoare pentru pus deasupra.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se niveleaza.
Se presara merisoarele oprite.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca.
Se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna!