Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

de Ina in Prajituri, 14 Iul 2014 | 10898 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din visinata ( cca. un pumn de visine, fara samburi )

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • 5-6 picaturi esenta vanilie

Pentru asamblare:

  • 100 ml coniac
  • 200 g. glazura pentru prajituri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine alcoolizate si coniac:

Blat :

Separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.

Transferam blatul in alta tava  sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.

Separat, preparam crema : 

Intr-un vas suficient de inalt, mixam  toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .

Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) ,  apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) .  Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .

Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi. 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25

2

Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine alcoolizate si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine