Prajitura cuburi in 3 culori

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Dec 2014 | 21794 vizualizari

 

Am mai incercat varianta asta cu 3 creme de ciocolata,am facut un tort.De data asta am mai umblat un pic pe la ingrediente,am vrut sa iasa mai cremoasa si am folosit mai putina gelatina.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole ciocolata Dr.oetker
  • 1 lingura aschii ciocolata

Crema 1 Ciocolata amara

  • 200 g ciocolata amara Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Crema 2 Cicolata cu lapte

  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Crema 3 Ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Glazura

  • ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cuburi in 3 culori:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de ciocolata,se omogenizeaza,iar peste se adauga albusul batut spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 22/34 cm.Am dat turnat compozitia in tava,am nivelat-o si am bagat tava la cuptor,cuptorul fiind preincalzit la 170 grade.Este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul la racit.Cand blatul este racit bine ne apucam de prima crema.Mai intai imbracam tava in care am copt blatul,cu folie alimentara.Asezam blatul in tava.

Crema 1,ciocolata amara :

Mai intai punem cele 3 foi de gelatina la hidratat in apa rece.Separat maruntim ciocolata,o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si 150 ml frisca lichida.Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata,avem grija s anu dea in fiert.Tragem cratita de pe foc,stoarcem foile gelatina si le incorporam in ciocolata,omogenizam si dam cratita la frigider cca 30 min.Separat din restul de frisca lichida,100 ml si 100 g smantana dulce batem o frisca tare.Dupa ce s-a racit crema,adaugam frisca si mixam bine.Crema o intindem uniform peste blat si dam tava la rece pana pregatim crema 2.

Crema 2,ciocolata cu lapte

Procedam la fel,hidratam foile de gelatina.Maruntim ciocolata,adaugam zahar si 150 ml frisca lichida,punem pe foc pana se topeste ciocolata.Dam deoparte,stoarcem gelatina si o incorporam in ciocolata.O dam la frigider cca 30 min.Batem frisca din smantana dulce si frisca lichida ramasa.Dupa ce s-a racit,adaugam frisca peste ciocolata si mixam bine,apoi intindem peste crema 1.Dam la frigider pana facem si crema 3.

Crema 3, ciocolata alba.

Procedam la fel ca le primele doua creme.Cand este gata o intindem peste crema 2 ,uniformizam si lasam la rece cateva ore.

Scoatem tava din frigider,taiem marginile ,folosind un cutit pe care l-am trecut pri apa fiarta.Apoi portionam in cuburi prajitura si o glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cuburi in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

ilinca_rox 1

05.01.2015, 17:10

arata foarte bineee

Teo 1

06.01.2015, 20:39

De fapt sunt 4 culori,dar arata bine de tot!

CameliaR 1

06.11.2015, 23:58

Arata superb!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, portocala caramelizata si ciocolata