Prajitura de post

de Alexandra Elena in Prajituri, 28 Sep 2012 | 13612 vizualizari

 

e o prajitura foarte simpla, e buna in zilele de post, sau atunci cand ramanem fara oua in casa:P

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem acrisor
  • 2 1/2 de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 500 ml apa
  • biscuiti rupti
  • stafide
  • nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o lasam la foc mediu aproximativ 30 de minute.Pana cand trece testul scobitorii.

Asta era reteta, dar fiindca vroiam ceva mai mult am pregatit un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Dupa ce am proportionat prajitura am insiropat.o si am dat-o prin nuca de cocos.

Se serveste dupa ce a stat putin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:03

si mie, in mod surprinzator ies mereu bune

Alinutza80 1

05.10.2012, 12:29

buna prajitura ta

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:51

buna prajiturica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post